2017. június 8., csütörtök

Legyél boldogabb, velem - "Projekt"

Tudjátok, mindenki életében egyszer eljön az az idő, amikor azt mondja elég volt, most már ideje lenne változtatni egy kicsit. És vicces, mert a legtöbbször sajnos ez csak egy kis fellángolás, aztán oda l esz a motiváció és ugyanúgy éled az életed, mint addig. De bennem újra előjött ez az érzés és úgy érzem most egy kicsit tennem is kell azért, hogy ha teljesen még nem is állok készen a változásra de lépésről lépésre felkészítsem magam erre.És mivel kell egy hely ahol dokumentálni tudom a személyiségem változását úgy gondoltam jó ötlet lenne, ha titeket is bevennélek ebbe a "projektbe". 
Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, az egyetlen feladat igazából csak annyi, hogy legyek és te is legyél boldog. Mindenki más dolog miatt boldog és ez így szép és jó, ennek így kell lennie. De ennek a dolognak igazándiból pont ez lenne a lényege. Találd meg azt, ami boldoggá tesz, amiért hálás vagy, amiért úgy érzed érdemes lenne ha pozitívabban látnád a világod, ami motivál és még oldalakon keresztül sorolhatnám ezeket a dolgokat, de nem teszem, mert ennek pont ez a célja. Amikor eszedbe jut valami, ami boldogságot okozott, vagy csak történt egy olyan dolog és úgy érzed szebb lett tőle a napod, írd le. Nem kell blog formájába sőt még elektronikusan sem kell. Írd le egy kis noteszbe. Ne koncentrálj arra, hogy mit írsz, hanem inkább próbáld szavakkal megfogalmazni (már ha meg lehet) azt, amit abban a pillanatban jónak éreztél. 

Biztos kíváncsi vagy arra, mi a lényege ennek az egésznek. Magamból kiindulva, több rossz, szomorú pillanatom van, mint jó és nem rég azt vettem észre, hogy ha leírom mi volt jó és ezt egy újabb rossz pillanatban visszaolvasom jobb kedvem lesz. Mert talán rájövök arra, hogy minden rossz mellett ott van a jó. (csak talán a fekete, gonosz felhő eltakarja a felkelni akaró Napot.)
Tehát én is ezt fogom csinálni és megpróbálom heti rendszerességgel írni az ilyen posztokat. Ha kedved van írj te is bejegyzéseket vagy én annak is nagyon örülnék, ha nekem , itt véleményként leírnátok, mi tesz titeket jelen pillanatban boldoggá. Remélem tetszik az ötletem.  

Mondjuk célozzuk meg azt, hogy az elkövetkezendő három hónapban hetente jönnek az ilyen bejegyzések. A téma igazából mindegy a lényeg az egészben, hogy arról írj amit szeretsz, boldoggá tesz, motivál. Lehet ez mondjuk egy vers is, ami felvidított, tényleg nem számít. 

CSAK EGY DOLOG SZÁMÍT: LEGYÉL BOLDOG ÉS NAPRÓL NAPRA BOLDOGABB.
Kezdet: 2017.06.08.

Egy kis kedvcsináló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése